• Måndag-Lördag: 11-18  |   Söndag: 11-17
  • 08-10 71 82

Tillverkningsprocessen

1. Uppkokning

Vi blandar socker, vatten, ättika och den hemliga ingrediensen och kokar upp det till ca 150° C, exakt temperatur är beroende på luftens temperatur och luftfuktighet.

2. Hälla ut

När temperaturen är perfekt, så hälls smeten upp på ett kylbord. Amalia Eriksson använde en vanlig marmorskiva, något som fungerar lika bra än idag.

3. Pensla randen

Efter att man hällt upp smeten så är det dags att pensla färgen för det som senare ska bli randen på polkagrisarna.

4. Jobba med smeten

Därefter är det dags att börja jobba med smeten så att den blir jämn och fin, samt kyls ned i rätt takt.

5. Tillsätta smak

Därefter adderar vi smaken till smeten,  idag har vi ett 20-tal smaker att välja mellan.

6. Jobba in luft

Nästa steg är att jobba in luft i degen, i samband med det så börjar den så sakteliga blir vitare och vitare.

7. Dragmaskin

Med hjälp utav vår dragmaskin så jobbar vi in än mer luft till degen, allt för att hitta den rätta sega konsistensen.

8. Lägga på färg

När färgen varsamt är utlagd på degen så är man klar att börja trycka, vrida och rulla ut degen till polkagrisar.

9. Rulla ut polkagrisar

Därefter rullar och klippper man polkagrisarna tills dess att de är rätt längd och har rätt vikt.

10. Baka ut

Jämna, symmetriska, goda, sega klipps de ner till 18 cm långa stänger.

11. Rullband

På rullbandet så hålls polkagrisarna rullande till dess att de är hårda nog att inte förlora sin form.

12. Inslagning

Sista momentet är att slå in polkagrisarna i omslagspapper, så att de håller sig färska så länge som möjligt.

13. Ut på hyllan

Sen är det bara att lägga ut polkagrisarna på hyllan, där de väntar på kanske just dig.